סיבוכים אפשריים לאחר ניתוח הגדלת חזה או הרמת חזה
סיבוכים לאחר ניתוח להגדלת חזה או הרמת חזה הם מאד נדירים! ניתן לחלק לסיבוכים מוקדמים (בשבועות הראשונים לאחר הניתוח) או לסיבוכים מאוחרים (חודשים ושנים לאחר הניתוח).
הבעיות או הסיבוכים המידיים לאחר הניתוח
דימום
כלי דם קטן שנפתח באזור הניתוח. שכיח בעיקר בשעות הראשונות לאחר הניתוח. הוא אינו מסכן חיים כיון שהחלל בתוכו נוצר הדימום הוא חלל קטן של השד. במידה ויש דימום הוא לא מתבטא בדמם חיצוני אלא בנפיחות חדשה חד צדדית של השד. לכן יש צורך לעקוב בשעות הראשונות אחר צורת השד.
זיהום
סיבוך מאד נדיר אחרי הגדלת חזה או ניתוח להרמת חזה– תנאים נכונים בחדר ניתוח והתנהלות נכונה לאחר הניתוח יביאו את שכיחות הסיבוך הזה לכמעט אפסית. יש המשתמשים במונח דחיית שתל כתחליף למושג זיהום. אין כזה דבר- דחיית שתל, כיון ששתל הסיליקון הוא אינו איבר מושתל כמו כליה, כבד או לב. זהו גוף זר ודחייתו משמעה זיהום, גם אם לא נלווה לזיהום חום או אודם.
פתיחת קו הצלקת
כאשר הניתוח מתבצע כהלכה, גם אם הצלקת נפתחת במקום מסוים, שתל הסיליקון אינו אמור לחשף כיון שקיימות שלוש שכבות של תפרים שאמורות להסתיר אותו ולשמור עליו שלא יחשף. חשיפה של שתל הסיליקון מסכנת אותו בזיהום מידי ולכן כל עדות לחשיפה (אם פתאום את רואה את השתל דרך הצלקת או אם פתאום יש הפרשה רבה של נוזלים שמעידה על כך שהכיס של שתל הסיליקון נפתח החוצה) עליך ליצור קשר מידי ובהול עם הרופא שלך.
צלקת בולטת או צלקת לא יפה
נדיר מאד בעור השד כיון שמדובר בעור דק שמחלים בדרך כלל מאד יפה. במידה ואת מתרשמת שהצלקת נעשית בולטת מעל פני העור ניתן לטפל בה במדבקת סיליקון. קרמים שונים שמוצעים בבתי המרקחת לא עוזרים כפי שמדבקת סיליקון עוזרת.
ירידה בתחושה
אחד הסיבוכים המעצבנים ביותר אחרי הגדלת חזה או הרמת חזה הוא ירידה בתחושה באזור הפטמה או עור השד. התופעה מתרחשת בעקבות החלל שאנו יוצרים לשתל הסיליקון. יצירת החלל הזה יכולה להביא לפגיעה בסיבים תחושתיים. בדרך כלל התחושה חוזרת בשנה הראשונה לאחר הניתוח אך לעיתים נדירות התחושה לא חוזרת להיות כשהייתה גם לאחר שנה.
בעיות מאוחרות לאחר ניתוח להגדלת חזה או הרמת חזה
בעיה קוסמטית
יש לזכור שכשאנחנו משתמשים בשתל סיליקון כדי למלא את השד, בין אם מדובר בהגדלה או בהגדלה עם הרמה, השד שלנו הופך להיות בנוי משני חלקים- סיליקון ורקמת שד. עם השנים, ביחוד בהגדלה עם הרמה, יכול להיות ששני החלקים יתבגרו בצורה שונה. שתל הסיליקון שלא מתבגר כמו רקמת השד, יישאר במנח גבוה, ורקמת השד תצנח למנח יותר נמוך. במצבים כאלו יהיה צורך כעבור מספר שנים להרים את רקמת השד על גבי שתל הסיליקון.
קרע בשתל
תופעה מאד נדירה בשתלים החדשים בהם אנו משתמשים בעשור האחרון. יחד עם זאת יש לזכור ששתל סיליקון הוא גוף זר עם משך חיים קצר יחסית לחיים שלנו ויש להחליפו כעבור כ15 עד עשרים שנים גם אם הכל תקין כדי שלא יתבלה ויקרע.
התכווצות קופסית
סיבוך או בעיה המתפתחת עם הזמן כאשר הקופסית הנוצרת באופן טבעי מסביב לשתל מתהדקת סביב השתל ולוחצת אותו כלפי מעלה. השד נעשה נוקשה וגבוה באופן בלתי טבעי. הסיבוך הזה שכיח בעיקר בשתלים חלקים המונחים מעל לשריר.
סיבוך מאוחר ונדיר מאד אחרי הכנסת שתלים מחוספסים הוא ALCL- גידול ממקור של תאים למפטים המתפתח בקופסית שהגוף בונה סביב שתל הסיליקון. הגידול מתבטא בדרך כלל בנפיחות מאד גדולה של השד כתוצאה מנוזלים המצטברים בכיס השתל. במצבים בהם יש שינוי בגודל או צורת השד יש לבצע ניקור של הנוזל תחת בדיקת אולטרסאונד ולשלוח אותו לבדיקה. שכיחות הגידול היא 1 ל85,000 והטיפול בו הוא ניתוח מהיר להוצאת השתל והקופסית.