שגית משולם מומחית לניתוחי הגדלה והקטנת חזה

לפגישת יעוץ אישית:

    Dr. SAGIT MESHULAM

    מאמרים

    שאלות לפגישה עם מנתח פלסטי

    מה שואלים בפגישה עם מנתח פלסטי

    מחקרים יפים מדברים על כך שאדם זוכר רק מחצית מהדברים שנאמרו לו בפגישה אצל הרופא. זאת הסיבה שאני דורשת תמיד שתי פגישות עם המטופלת טרם הניתוח. אחרי שתי פגישות אני והאישה שמולי מכירות הרבה יותר טוב אחת את השנייה והאישה מבינה בדיוק לקראת מה היא הולכת ולמה לצפות. אני ממליצה לאשה לפני הפגישה השנייה להכין רשימה של שאלות כדי שכשהיא תפגוש אותי היא לא תשכח לשאול את כל השאלות שמטרידות אותה.

    שאלות לפגישה עם מנתח פלסטי

    סיכמתי כאן לרשותך רשימה של שאלות שאני ממליצה לך לשאול את המנתח הפלסטי עימו בחרת להפגש

    1. האם אתה מומחה בתחום הניתוח הספציפי שבו אני מעוניינת? היום ההתמקצעות היא גדולה מאד. את יכולה לבדוק האם הרופא בו בחרת מתמקצע בדיוק בתחום הניתוחים בו את מעוניינת.
    2. מה ההכשרה שרכשת בתחום? האם מעבר להתמחות בכירורגיה פלסטית רכשת הכשרה נוספת בתחום הספציפי שבו אני מעוניינת? לדוג' כשאת מעוניינת במידע על ניתוח חזה, ביחוד ניתוח חזה מורכב כמו הרמת חזה או תיקון אסימטריה רצוי מאד שתפני לכירורג פלסטי שרכש התמחות על בניתוחי חזה משחזרים וקוסמטיים.
    3. האם אתה עובד גם בבית חולים ציבורי? מאד ממליצה לך לפנות לכירורג פלסטי שעובד גם בבית חולים ציבורי לצד עבודתו הפרטית. הסיבה לכך היא פשוטה מאד. אם חלילה מתעורר סיבוך שדורש אישפוז, יהיה לך קל הרבה יותר כאשר הרופא שלך יטפל בך בעצמו בזמן האשפוז ולא ידבר איתך בטלפון בשלט רחוק.
    4. מה האפשרויות המתאימות למצבי ומה היתרונות והחסרונות שבכל אפשרות? על מה אתה ממליץ מתוך האפשרויות ולמה? לכל מצב יש בדרך כלל כמה אפשרויות לטיפול. אין אפשרות אחת נכונה לכל הנשים והדבר תלוי במכלול גורמים. הקשיבי לפירוט האפשרויות והחליטי ביחד עם הרופא מה נכון לך.
    5. מה בדיוק עושים בניתוח? מה הטכניקה? אל תתביישי לשאול שאלות טכניות על הניתוח. את תביני הרבה יותר אם תשאלי שאלות ותצללי לעומקם של דברים.
    6. האם אפשר לראות תמונות של נשים עם מבנה הגוף שלי ומצב הדומה לשלי? אין כמראה עיניים כדי להמחיש מה הניתוח או הטיפול יכולים לתת ומה הוא בגדר פנטזיה שלא יכולה להתממש.
    7. האם אפשר לשוחח עם נשים כאלו? בשיחה עם מטופלת אחר ניתוח תוכלי ללמוד המון על הציפיות שהיו לה והאם התממשו, על ההחלמה, על יחס הרופא וכו'.

    שאלות נוספות אותן כדאי לשאול את המנתח הפלסטי

    1. למה לצפות אחרי הניתוח? מה ריאלי ומה לא ריאלי בציפיות שלי? ההמלצה שלי למטופלת היא להביא לי לפגישת הייעוץ תמונה של אישה עם מבנה גוף הדומה לשלך עם חזה בגודל ובצורה שהיא אוהבת. זה יעזור מאד לרופא להבין בדיוק במה בדיוק את מעוניינת. זה לא מספיק להגיד שאת רוצה מראה טבעי. כל אישה רואה מראה טבעי באופן קצת אחר.
    2. מה משך האישפוז? כמה זמן כדאי שאשר בבית החולים? יש ניתוחים שניתן להשתחרר בהם כעבור מספר שעות (הגדלת חזה, הקטנת חזה, הרמת חזה) ויש ניתוחים בהם מומלץ אשפוז של לילה (מתיחת בטן, מתיחת פנים).
    3. מה משך ההחלמה? כמה זמן עד שאוכל לטפל בילדים הקטנים שלי, לבשל, לנהוג, לנקות את הבית, לעשות כביסה. כמה זמן עד שאוכל לחזור לעבודה שלי אם היא משרדית וכמה זמן אם העבודה היא פיזית? כמה זמן עד לפעילות גופנית, עד שאוכל לשחות בים או בבריכה, עד שאוכל לטבול במקווה.
    4. מול מי אני בקשר אם חלילה יש סיבוך אחרי הניתוח? האם אני אוכל להיות בקשר ישיר אתך? חשוב מאד לאחר הניתוח שהקשר שלך יהיה ישיר עם הרופא המנתח ולא דרך המזכירה או מנהלת המרפאה.
    5. מה הסיבוכים שיתכנו? הסיבוכים הם נדירים מאד אבל עדיין עליך להכיר את כל הסיבוכים האפשריים. הסיבוכים נחלקים למיידים (כאלו הקורים בעיקר בחודש הראשון לאחר הניתוח) או סיבוכים מאוחרים (עשויים לצוץ מתישהו במהלך החיים, גם שנים לאחר הניתוח).
    6. אם חלילה יש סיבוך מה ההשתתפות שלי בעלות התיקון? בדרך כלל אם יש צורך בניתוח מתקן, הרופא לא גובה על כך שכר והאישה משלמת רק עבור ההרדמה וחדר הניתוח.
    7. כמה זמן עלי להיות במעקב אחרי הניתוח? ההמלצה שלי היא לערוך ביקורות תדירות אחרי שבוע, אחרי חודש וחצי, אחרי שלושה חודשים, חצי שנה ושנה. אם השתמשנו בשתל סיליקון בזמן הניתוח ממליצה אחת לכמה שנים לבוא לביקורת.

    ARCTICLES

    יכול לעניין אותך גם...